Utställningar

Visionärerna på Biblioteks och kulturhusturné 2016:
https://soundcloud.com/visionarerna

unnamed.jpg


Valar fastnar i Uddevalla, börsen faller, på långt håll ser jorden ut som en melon, det skall inte surra flugor runt flickans ögon, längst ner en knippe vita fingrar, simmerskorna klockar in på tre nollåtta.

Lina Ekdahl Pecka Söderberg

2002 jobbade konstnären Pecka Söderberg och Lina Ekdahl tillsammans med föreställningen ”Antingen eller” för dansgruppen Agnes i Stockholm.
Efter premiären föddes idén om att göra något tillsammans igen.
2007 var det vernissage på deras gemensamma utställning på Galleri Konstepidemin i Göteborg. Den turnerade sedan vidare till Konsthallen Hamnmagasinet Varberg 2007, Galleri Gerlesborg 2009, Galleri Candyland Stockholm 2009, Luleå Konsthall 2009.
En utställning där de dels arbetade var för sig, men också tillsammans, lät skulptur och text inspirera och samarbeta.
Pecka Söderbergs skulpturer är i trä, frigolit och glasfiber. Kantrade lastfartyg, flygplan och brinnande eldsmoln. De fyra elementen, två människor och en nervös hund.
Texterna på utställningen målades och textades fram på väggar, plexiglas, frigolit, men fanns också tryckta på ballonger och broderade på stramalj. Dessutom inspelade att lyssna på i små voisec högtalare.
I utställningen ingick även en affär där både skulptur och text gick igen på pussel, termosar, tablettaskar, almanackor och vykort.

Läs på Norrbottenskuriren
Läs på GöteborgsPosten

Lina Ekdahl Pecka Söderberg

Galleri Candyland, Stockholm

Lina Ekdahl Pecka Söderberg

Konsthallen, Gerlesborg

Översikt-2

Luleå Konsthall

Lina Ekdahl Pecka Söderberg

Konsthallen Hamnmagasinet, Varberg

%d bloggare gillar detta: